Cursus & Workshop

Links: Exposities  John  Contact

Leraar, mentor en instructeur.

John van der Linden geeft curssen en workshops fotografie en film. In zijn eigen studio en op lokatie begeleidt John studenten, zowel particulier of zakelijk. De cursussen en workshops zijn te volgen als groepsles, bij vijf of meer inschrijvingen, en als prive les. Naast het geven van zijn eigen cursus en zijn workshop activiteiten, is John leraar en mentor aan de Fotoacademie. Daar zet hij zijn vakkenis als mentor in om studenten uit de omgeving Rotterdam aan de Fotoacademie op te leiden.

Cursussen

Leer je camera kennen

John van der Linden neemt je mee op reis door je eigen camera. Aan de hand van actief opdrachtgericht fotograferen loop je tegen de kennis en vaardigheden aan. Deze vaardigheden en kennis zullen direct worden besproken.
Korting: het volgen van “leer je camera kennen” geeft recht op 10% korting op de basis cursus fotografie.

Basiscursus fotografie

In de basiscursus ontvang je het boek “Basiscursus fotografie”. Dit cursus document biedt jou de nodige naslag wanneer je thuis een aantal opdrachten gaat maken. In de basis cursus leer je naast de werking van de camera het fundament van fotografie onder de knie te krijgen.
Onderwerpen: Cameras, lenzen, digitaal, analoog, sensor, camera technieken, sluitertijd , diafragma, scherpte diepte, belichtings driehoek, ISO, licht, compositie, vorm, kleur, flitsen.
Duur: 8 lessen van 2 uur (groepsles) of 2 lessen van 4 uur (privé les)
Korting: het volgen van “Basis cursus fotografie” geeft recht op 10% korting op de vervolg cursus

Vervolg cursus fotografie

In de vervolg cursus ontvang je het boek “Vervolg cursus fotografie”. Dit cursus document biedt jou de nodige naslag wanneer je thuis een aantal opdrachten gaat maken. In de Vervolg cursus fotografie leer je inhoudelijk te fotograferen volgens een plan van aanpak. Je gaat dit doen door het maken van drie opdrachten.
Onderwerpen: seriematig fotograferen, inhoud te geven aan je foto’s, selecteren en documentair beeld maken, verschil tussen documantair en reportage, portret fotografie en een lijnen spel.
Duur: 8 lessen van 2 uur (groeps les)

Workshops

Portret

De workshop “Potret” geeft je de tools om zelfstandig een goed portret te maken. Zo leer je het verschil tussen studio en daglicht, toegepast diafragma bij portret, scherpte en diepte toepassen.
Duur: 1 les van 2 uur (groepsles of privé)

Studiolicht

Wanneer je met studiolicht wil gaan werken of onderzoek wil doen naar de verschillende vormen van studiolicht, dan zal je heel veel leren in deze workshop. De les kan naar wens worden aangepast! Dus wanneer je hulp nodig hebt bij het uitzoeken van een bepaald soort licht, dan kan dit ook.
Duur: 1 les van 2 uur (groepsles of privé)

Stilleven

John van der Linden is gespecialiseerd in het maken van stillevens. Wanneer je onder begeleiding een sfeervol stilleven wil gaan creëren, kan John je helpen om je te brengen naar een hoger niveau.
Voor de workshop worden drie lessen gebruikt. In de eerste les ga je een plan van aanpak maken over een onderwerp naar eigen inzicht. Het is aan te raden dit al thuis voor te bereiden en met john te bespreken. Dit zorgt ervoor dat je meer uit de drie lessen kan halen.
Duur: 3 lessen van 2 uur (groepsles of privé)

 

Links: Exposities  John  Contact

Cursus & Workshopadmin